Toon menu

De Stichting Rondom de Cantates organiseert driemaal per jaar een cantate-uitvoering met enkele aanvullende werken op zaterdagmiddag om 17:00 uur in de St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29, 3811 GB in Amersfoort.

Zaterdag 9 oktober 2021    -  Cantate BWV 76  J.S. Bach

Zaterdag 19 februari 2022  -  Cantate BWV 125  J.S. Bach

Zaterdag 18 juni 2022 Jubileumconcert in de St. Joriskerk  -  Cantate BWV 169  J.S. Bach

Zaterdag 8 oktober 2022    -  Bachdag   programma wordt in overleg samengesteld en is nog niet bekend.

Uiteraard alles onder voorbehoud!

Eindelijk weer een uitvoering met volledige bezetting van koor en orkest. De aangekondigde versoepelingen geven ons nu weer de mogelijkheid om de St. Franciscus Xaveriuskerk vol te laten stromen met muziekliefhebbers!

Het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest o.l.v. Bas Ramselaar voert o.a. uit :

Cantate BWV 76 “Die Himmel erzählen die Ehre Gottes".

Cantate 76 ‘Die Himmel erzählen die Ehre Gottes’ van Johann Sebastian Bach klonk voor het allereerst op 6 juni 1723 in de Sankt Thomaskirche in Leipzig. De nieuw benoemde Thomaskantor en 'Director Musices' Bach was twee weken eerder met vrouw en vijf kinderen in twee koetsjes en met vier wagens huisraad vanuit Köthen in Leipzig gearriveerd.

Deze feestelijke cantate is omvangrijk te noemen, met maar liefst veertien delen: een uitgebreid openingskoor, zes recitatieven, vier aria’s, een instrumentale sinfonia en twee koralen.

 

Vocale solisten:   

                 Paula Bär- Giese      - sopraan

                 Maria den Hertog    - alt

                 Sebastian Brouwer - tenor

                 Janko Fraanje          - bas

Instrumentale solisten:

                Rudolf Weges             - trompet

                Henk van Zonneveld - orgel

 

Van harte aanbevolen!

Zaterdag 9 oktober a.s.

Aanvang 17:00 uur

St. F. Xaveriuskerk, ’t Zand 29,  Amersfoort, kerk open om 16:30 uur.

De toegang is vrij met collecte na afloop (pinnen is ook mogelijk) die onmisbaar is om deze concertserie in stand te blijven houden. Wij bevelen die van harte bij u aan  (richtbedrag is 10,- euro). Bezoekers van het concert van 13 jaar en ouder zullen bij de ingang een coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Dit kan d.m.v. de QR-code in uw corona-app, een volledig vaccinatiebewijs van de GGD, een negatieve coronatest of een volledige vaccinatievermelding in het gele boekje. Sponsorwerving