Toon menu

Agenda

  • Zaterdag 9 oktober 2021

    Eindelijk weer een uitvoering met volledige bezetting van koor en orkest. De aangekondigde versoepelingen geven ons nu weer de mogelijkheid om de St. Franciscus Xaveriuskerk vol te laten stromen met muziekliefhebbers! Het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest o.l.v. Bas Ramselaarvoert o.a. uit :...

    Lees meer...

Stuk voor stuk stukjes meesterwerk

De cantates vormen een belangrijk onderdeel van het muzikale oeuvre van Johann Sebastian Bach. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze werken zeer geliefd zijn geworden bij een groot publiek. De Stichting Rondom de Cantates organiseert drie keer per jaar een cantate-uitvoering in Amersfoort. Om deze uitvoeringen voor een breed publiek toegankelijk te maken, geven we een korte, heldere uitleg over de opzet en inhoud van de uit te voeren cantate. Naast de cantate worden ook enkele bijpassende werken ten gehore gebracht. Zo ontstaat een gevarieerd programma rondom de cantates.

De uitvoeringen vinden plaats op zaterdagmiddag om 17:00 uur in de St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29 te Amersfoort.

Wij nodigen u van harte uit!

Sponsorwerving